09. Maj 2017.

Në organizim të Ministrisë për  cështje  evropiane dhe Komunës së Ulqinit sot u shënua -9 maji Dita e Evropës. Fillimisht kryetari i Komunës Nazif Cungu dhe bashkëpunëtorët e tij  organizuan një pritje  për Ministrin Aleksandar Andrija  Pejoviq ,përfaqsuesin  e Delegacionit  të BE-së në Mal të Zi  Andre Lis  dhe kryetarin  e Lëvizjes  Evropiane në Mal të Zi Momcillo Radulloviq .Këtu,Arsllan Hajdinaga  bëri një prezantim  të Zyrës  për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Projekte Ai foli për  projektet e realizuara dhe ata që priten të realizohen. Ndërkaq në sallën e Kuvendit Asllan Llunji në cilësinë e moderatorit udhëhoqi  debatin  publik,,Dita e Evropës në Ulqin-ideja  evropiane  në vepër  në mal të Zi,,ku folën Kryetari Cungu, Ministri  Pejoviq, përfaqësuesi i Delegacionit të BE në Mal të Zi Andre Lis dhe kryetari i leviyjes  Evropiane  në Mal të Zi Momcillo Radulloviq. Këta u pergjigjen edhe në pyetjet  e te pranishmëve . Ndërkaq  në Qendrën për kulturë  u organizua një program  i pasur kulturo artistik, dhe gara  e  nxënësve të talentuar në pikturë nga shkollat fillore. Delegacioni nga Podgorica në shoqërinë të zyrtarëve komunal vizituan  dhe ndërmarrjen e sukseshme  në qytetin tonë Euroflex.