30. Nëntor 2018.
Në Ulqinin u mbajt maratona ndërkombëtare Ulqin - Shkodër

Me rastin e Ditës së Flamurit Shqiptar, Këshilli Nacional Kombëtar Shqiptar i Malit të Zi, Komuna e Ulqinit dhe Komuna e Shkodrës, më 25 nëntor, organizuan Maratonën Ulqin - Shkodër.Në hapjen solemne të Maratonës morën pjesë qytetarë të shumtë dhe zyrtarët më të lartë të Komunës së Ulqinit, Kryetari i Komunës  Loro Nrekiq, Kryetari i Kuvendit Dr. Ilir Çapuni dhe të tjerë.

Ata falenderuan konkurrentët për pjesëmarrjen e tyre në këtë ngjarje sportive, e cila mbledh çdo vit më shumë  konkurrentë nga rajoni dhe vendet e Evropës Perëndimore, gjë që në mënyrën më të mirë  e ilustron fakti se ne tashmë jemi pjesë e Bashkimit Evropian.

Pjesmarrësve  të maratonës i kan  dëshiru fat me dëshirën që të mbërrijnë në cakun e caktuar, dhe kushdo që do të fitojë është më pak e rëndësishme. Ata gjithashtu iu drejtuan pjesëmarrësve, është e rëndësishme të marrin pjesë, dhe le të fitojnë më i  miri.


Në Shkodër, maratonistët gjithashtu morën një mirëseardhje të ngrohtë që u prit nga kryetarja e komunës së Shkodrës, znj. Voltana Ademi. Në ceremoninë e kabinetit të saj, me praninë e konkurrentëve, kryetarit Nika dhe Çapuni,  u dhanë  çmimet më të mirëve. Në kategorinë e konkurrentëve për femra, Bilana Karaxhijevo nga Maqedonia fitoi vendin e  parë, ndërsa vendi i dytë dhe i tretë i takoi  Qendrea Ramadani dhe Rita Zeqiri nga Kosova. Në kategorinë e meshkujve, Aleksandar Kiradiliev nga Maqedonia, vendin e dytë Adrian Deçani nga Kosova, dhe vendin e tretë Zelko MIlloviq nga Mali i Zi.


Atletë maratonë, si dhe individë , maratonë nga Mali i Zi, Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Finlanda, Austria dhe Danimarka morën pjesë në maratonën e lartpërmendur. Për çdo lëvdatë ëeshtë dhe pjesëmarrja e Arben Cukaj nga Njujorku ,i cili special ka ardhur për këtë maraton dhe arriti që ta përfundoj.Kështu mund të konkludojmë se kjo maratonë është rritur në një karakter ndërkombëtar.Në këtë mënyrë, komuna e Ulqinit promovohet më së miri si një vend turistik , por edhe një destinacion sportiv në nivel rajonal dhe ndërkombëtar.Përkundër stuhisë dhe shiut që po binte gjithë ditën, morën pjesë mbi njëqind konkurrentë nga këto vende.


Si gjithmonë, maratona i ka plotësuar plotësisht të gjitha pritjet e organizatorëve dhe tifozëve të këtij sporti, si dhe të vetë pjesëmarrësve.Në mbështetje të kësaj, më e mira është thënë nga fakti se pavarësisht nga shiu që po binte gjithë ditën, shumica e pjesëmarrësve përfunduan garën dhe arritën në vijën e finishit.Maratona e përmendur është një ngjarje tradicionale sportive, e cila ka rëndësi turistike për të dy qytetet dhe organizohet për herë të shtatë në Ulqin.

Në kabinetin e kryetares Ademi në Shkodër,kryetari i Kuvendit të Ulqinit Ilir Çapuni i propozoj bartësve të këti projektit që në të ardhmen ky maraton të jetë në kalendarin e maratonave botërore.